bine te-am regasit, canepa !

Este responsabilitatea si in definitia unui designer de azi sa incerce in permanenta sa adauge valoare vietii. Salvand resurse, crescand calitatea, educand, franand consumerismul excesiv, aducand un plus in vietile oamenilor.
Plecand de la un produs de design colectiv, am inceput sa rezolv "mici mari probleme" legate de camasile noastre in zilele noastre. Am adus o contributie. Mica, banala, dar wow.
Multe din adolescentele pe care le-am intrebat daca ar purta camasa au zis ca DAAAA, dar din pacate arata ca un sac. Eterna dilema: cu ce strangem camasile in talie ? are acum o solutie extrem de simpla.
Daca traditia ne invata cum sa incretim la gat si jos la maneci / adica acolo unde avem nevoie, poate ca este momentul sa aducem incretul si la talie. Pentru ca AZI, in 2018, avem nevoie sa le strangem in talie. Este o nevoie, nu un moft. Si are rost.
Pentru a putea purta camasi de zi cu zi, pentru a avea silueta conturata fara a ne strange in brau. Pentru a le purta fetele noastre, pentru a si le coase singure, caci, zau sunt usor de cusut acum.
Avem atatea si atatea tipuri de incretire. Avem panza de canepa cu 10 x 10 fire. Hai ca pe astea le nimereste toata lumea. Avem tone de izvoade sa marcam umarul si marginea de jos a manecii. 
(am preluat izvodul de pe o camasa de lucru de Valeni, Gorj, din patrimoniul ASTRA) - insa mi-am permis sa modific radical croiul, ca sa salvez material si sa aduc aceasta camasa in urban, in club, in birou, pe terase, in metrou - si pe oriunde lucram noi, femeile de azi.
Generatia copiilor nostril va pune pret pe canepa, pe sanatate si pe starea de bine; veti vedea.
PS: am cusut o gramada de camasi, dar nu le-am purtat. Asta este cea mai purtareata camasa din lume
Mihaela Conțiu, multumesc pentru poze !



Comentarii

  1. Mi-ar placea pentru fiica mea! Are o ie autentica, dar o poarte f rar ca sa o pastreze...A imbracat-o in prima zi de munca, dupa master in Copenhaga... Acum e in Tenerife...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu