luni, 25 martie 2013

ie din OLTENIA, Gorj


6 comentarii:

  1. ma plec in fata generozitatii si a muncii dvs. voi arata modelele de cusaturi unei mestere din bucovina care lucreaza ii (inca mai tese panza in casa). cu siguranta nu cunoaste multe dintre modele, in special cele din basarabia.
    ce tezaur bogat si plin de frumuseti avem! va multumim ca ni-l (re)descoperiti si-l redati prezentului.
    cu pretuire,
    i.s.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara ! va multumesc mult pentru aprecieri.
      din Bucovina sunt adunate aproape 1000 de motive. mai am inca 50 nedesenate si inca foarte multe adunate din Botosani.
      si pentru Basarabia mai am inca de lucru; cateva motive dar, mai important: intre 27 martie si 27 mai voi lucra pentru un proiect special; in colaborare cu Muzeul National de Etnografie din Chisinau. Rezultatul il voi putea prezenta la inceputul lui iunie; va fi ceva minunat! va rog sa urmariti.
      va multumesc si va doresc numai bine!
      ioana

      Ștergere
  2. o, ce veste-poveste! cum am putea fi informati, in timp real, referitor la prezentarile, conferintele si alte evenimente pe care le organizati sau la care participati? nu sunt pro-FB... mi-e ciuda cand ma gandesc ca pot rata asa ceva. a fost o supriza de proportii ca v-am descoperit, am cautat ani la rand, pe net, asemenea surse/resurse, dar in zadar. anul trecut nu prea am fost prezenta in online si iata ca minunea s-a faptuit. e un recurs la identitate, ce faceti aici. este o pledoarie pt a nu te mai simti jenat ca esti roman.
    ps:cunosc o persoana care merge prin satele din S/S-V/S-E si "culege" straie, covoare, panzeturi samd. are un depozitar de camasi, ii, scoarte - v-as putea pune in contact pt a va dezvolta documentarea.
    pps: cred ca persoane precum dimitrie gusti, simion florea marian, ernest bernea, horia bernea, ovidiu papadima samd v-ar strange in brate pt infiintarea sectiei... online ... de terapie intensiva a portului stramosesc :D
    i.s.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va multumesc pentru oferta ! orice pot aduna imi prinde bine; chiar daca nu intra imediat 'la desenat'; pastrez totul cu grija, in foldere ordonate.
      adresa mea de mail este: ioanakorduneanu@yahoo.com
      tot ceea ce postez pe facebook postez si aici. ar trebui sa fie o posibilitate sa va abonati prin e-mail;
      promit ca imi voi anunta din timp participarea la evenimente.
      si va multumesc din nou pentru vorbele frumoase, ma bucur sa stiu ca munca mea este de folos.
      ioana

      Ștergere
    2. Buna seara Ioana,
      Imi alaturi si eu umila dar adinca recunostinta pentru tot ceea ce faci celor care stiu atit de bine sa spuna cit de important este impactul muncii tale. Continui sa te urmaresc cu avid interes, atit pe pagina aceasta de blog, dar si pe Facebook (in ciuda faptului ca nu sint un FB fan). In ultima vreme am observat ca unele din modelele de ii culese din colectia Muzeului din Chisinau, ca si modelul din Dolj-Malaiesti, nu au fost postate si pe pagina de blog. Ma intrebam daca este vreun motiv anume....
      Cu multumiri si urari de bine,
      irina

      Ștergere
    3. Draga Irina, imi pare rau ca am scapat aceste 3 modele; desi le notez intr-un caiet, pare ca de DOLJ-Malaiesti am uitat. Modelele din Basarabia le-am desenat in jurul calatoriei la Chisinau si am fost cam pe fuga :( ... multumesc mult pentru atentionare, le-am adaugat dimineata si multumesc din suflet pentru urari si aprecieri.
      numai bine!
      ioana

      Ștergere