PUNCTE DE COMPLETARE


sunt puncte care servesc la incadrarea galoanelor.

Punctul 1 se aseamana cu o impletitura de pai.

Punctul 2 este realizat din elemente romboidale, sectionate pe jumatate, cazand o data pe jumatatea de latura iar a doua oara pe diagonala.

Punctul 3 este format din patrate cu un colt pe nervura baza, sectionate pe diagonala.
 

Comentarii

  1. Pentru cele trei puncte, am gasit cateva explicatii in cartea "Encyclopedire des ouvrages des dames", autor Therese de Dillmont.
    Primul punct este numit "point de piqûre croisé", care l-as traduce ca punct de impunsatura incrucisat. El poate fi folosit pe amandoua fete. In cazul in care este folosit "pe dos" in comparatie cu ceea ce e prezentat aici, se foloseste o panza mai transparenta (in alte surse l-am gasit numit si punct de umbra).
    Al doilea punct este numit "point de croix monténégrin a double face", adica punct de cruciulita montenegrina pe fata dubla, si este executat la fel pe amandoua fete, doar ca pe dos cruciulitele sunt "normale" si sunt separate de un fir vertical. "Un fir gros [...] acopera mai bine firele tesaturii precum si punctul din mijloc, care, in broderiile slave, est in intregime pierdut intre punctele de cruciulita." (pag.91).
    Al treilea punct este numit "point de croix italien a double face", adica punct de cruciulita italiana pe fata dubla. "Acest punct de broderie, executat pe o panza cu fire departate, are un efect de transparenta [...], doar ca firul trebuie tras cu putere cand se lucreaza." (pag. 91).
    Elena

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu