duminică, 23 septembrie 2012

AJURUL - cu fire rasucite

Interesant, dar nu prea des folosit.

Scoatem un numar de fire pe lungimea pe care vrem sa i-o dam ajurului; lasam apoi cateva fire nescoase; scoatem apoi, pe lungime, acelasi numar de fire ca la prima miscare, lasam iarasi un numar de fire nescoase si procedam tot asa pe toata lungimea pe care vrem sa i-o dam ajurului.

Pentru executarea ajurului luam pe ac un numar de fire, din randul cu fire scoase; alt numar il lasam. Luam din nou pe ac acelasi numar de fire ca la prima miscare, lasand alt numar de fire, egal cu cel de la a doua miscare. Ne intoarcem inapoi si luam pe ac firele lasate; in felul acesta facem o tesatura in randul unde au fost firele scoase. Trecem apoi acul pe sub firele nescoase la al doilea rand de fire scoase, facand aceeasi tesatura ca la primul rand si tot asa pana la completarea latimii ajurului.

Pentru a capata un model, in randurile cu fire scoase luam pe ac un grup de fire pe care le rasucim cu firul din ac, formand un drug. Acelasi lucru il facem si la celelalte randuri cu fire scoase, pe toata lungimea ajurului. Aceste druguri de fire rasucite se fac pe distante mai late sau mai inguste, dupa cum voim sa facem modelul.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu