marți, 22 ianuarie 2013

model de camasa din CRISANA, Bihor

3 comentarii:

  1. Buna. As dori sa fac o ie pt fetita mea de 6 ani si daca se poate sa ma ajutati cu modelul de la aceast model. As vrea sa stiu cum asex pe material cusaturile? Sa inteleg ca partea de sus e la gat, modelul din stanga e pe maneca iar cel din dreapta pe piept? Iar partea de jos e la parte ad jos a iei? Ar fi tare bine daca m-ati putea sfatuii , e prima data cand vreau sa fac o ie si nu stiu de unde sa incep , n-as vrea sa cos aiurea. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta este o camasa, model barbatesc, nu veti putea recunoaste elementele unei ii in aceasta diagrama. Banuiesc doar (nu sint familiara cu zona etongrafica) ca modelul din stinga e pe mineca, modelul din dreapta se repeta de o parte si de alta a pieptilor, modelul din sitiga jos este pe mansete, iar cel din dreapta jos pe poalele camasii.
      Nu va recomand sa faceti obiecte feminine cu modele destinate barbatilor. Incarcatura magico-ritualica difera foarte mult. Alegeti un model cu rosu, alb, sau multicolor. La copii, in zona mea, o iie este mult mai simpla. De multe ori nu prezinta altita lata pe piept, doar motive izolate sau doua riuri de sus pina jos, de o parte si de alta a pieptului si benzi perpendiculare de riuri pe mineca: una orizontala la baza umarului si 2-3 riuri verticale pornind la vale din banda orizontala. Riurile costisate subtiri, cusute paralel pe mineca, fara altita, sint de asemenea utilizate pentru copii. Doamna Cordumeanu a prezentat multe riuri de acest gen.

      Ștergere
    2. camasa de Bihor - spacel - nu este ie ! nu este camasa incretita la gat. ea are 2 "umerite". modelul vine astfel: sus = la gat. sus-stanga e modelul de umerite. mai jos vine raul si apoi stanga jos, e modelul de jos, de la maneci. ... in dreapta sus e modelul de pe piept. ... in dreapta jos este modelul pentru poale.

      Ștergere