INCRETURI - cretul ornamentat, de ie, la gat

Cu ajutorul acestui punct cu caracter decorativ se fixeaza si largimea iei la gat. Procedeul cel mai simplu consta in a merge inaintea acului pe toata latimea iei, care trebuie incretita fara a intari firul la capat. In felul acesta se trag mai multe fire paralele, strangandu-se toate la capat dupa grosimea gatului. Peste acest cret se poate aplica o bentita lucrata.

Un altfel de cret este urmatorul: se incepe pe dos, printr-o linie verticala, pe 4 -5 fire; pe fata se continua cu o linie orizontala spre dreapta, care reprezinta adancimea cutulitei; se revine pe dos printr-o linie verticala in jos, pe acelasi numar de fire ca la prima linie. Se face din nou pe fat ao linie orizontala spre stanga, scotand acul pe dos in dreptul primei linii verticale. Se procedeaza in felul acesta pana la obtinerea lungimii cretului. La capatul de jos se straneg firul, formand astfel o cutulita pe dos.

Pentru o a doua cutulita se procedeaza la fel, insa de jos in sus, strangand firul sus; tot astfel se lucreaza celelalte cutulite pana la terminarea cretului, strangand firul alternativ cand jos, cand sus.

Daca vrem sa redam un model, se lucreaza ca mai sus, numai ca liniile verticale de pe dos trebuie sa fie mai mari ca cele orizontale.
 
 

Comentarii

  1. Cred ca un MIC tutorial video ar fi de mare folos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ar fi perfect daca ar fi poze step by step realizate dupa un anumit model, in pozele de mai sus nu se prea desifreaza pentru un incepator ca mine aflat la realizarea primei ii. Multumesc aticipat. Critina din Basarabia.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu